Zdravje in šport

Origami

Lani je tudi po zaslugi Microsoftove obsežne oglaševalske kampanje dokaj uspešno zaživel trg UMPC (ultramobilni PC) računalnikov, čeprav je bil prvi predstavnik deležen hudih kritik.

Plod sodelovanja Intela, Microsofta in Samsunga, poimenovan po umetnosti pregibanja papirja, so si obiskovalci lanskega Cebita lahko ogledali v živo. Samsung Q1, prva tovrstna naprava, je bil sicer deležen precejšnjih kritik, predvsem na račun visoke cene, povprečnih zmogljivosti in še bolj povprečnega akumulatorja. Korejci so se za leto dni zaprli v svoje razvojne laboratorije in letos predstavili model Q1 Ultra, na katerem že teče tudi Microsoftov novi prispevek, windows vista. Čeprav ima tudi Q1 Ultra, podobno kot njegov predhodnik, sedempalčni zaslon, ima ta zdaj večjo ločljivost, in sicer 1024 x 600 točk, kar je vsekakor velika izboljšava v primerjavi s predhodnikom, ki je zmogel prikazati sliko ločljivosti 800 x 480 točk. Poleg boljšega akumulatorja, ki odslej po navedbah tovarne brez napajalnega kabla zdrži tri ure in pol, so Korejci poskrbeli tudi za popolno tipkovnico QWERTY (omisliti si je mogoče tudi zunanjo tipkovnico, povezano po vmesniku USB), ki je predhodniku prav tako manjkala. Prav nezaslišano je bilo tudi to, da so pri predhodniku pozabili na režo za vstavitev kartice SIM, kar so prav tako popravili, poskrbeli pa so še za nekaj drugih izboljšav, kot je na primer vgrajeni »približek« miške čitalnik prstnih odtisov, kamero za konferenčne pogovore, naprava pa je tudi 87 gramov lažja. Na prodajnih policah se bo Q1 Ultra znašel sredi maja, za približno 1200 evrov. Izboljšave so torej šle v pravo smer, napravam ultra mobile PC pa napovedujejo svetlo prihodnost predvsem v mnogih gospodarskih vejah pa tudi kot osebni večpredstavnostni napravi.
Več tukaj!
  1. 2014/09/11(木) 21:24:51|
  2. Category: None
  3. | Trackbacks:0
  4. | Comments:0
<<Although The Amount Of Coconut Oil Present In Coconut Milk May Vary From One Brand To Another, Nonetheless It Is Rich In Coconut Oil. | HOME | Zvezdogled>>

Comments

Post a comment


Only the blog author may view the comment.

Trackbacks

Trackbacks URL
http://onlinesportsbetting.blog.fc2.com/tb.php/5-8264c249
Use trackback on this entry.